Park Tivoli, Ljubljana

Koliko Božičkov bo pa letos teklo v Tivoliju?

Še dober teden dni nas loči od 14. Dobrodelnega teka in pohoda Božičkov! Število prijav narašča, zaenkrat smo jih našteli nekaj več kot 300 in veseli smo tega. Da pa bi dosegli pretekle številke, želimo še enkrat povabiti na prireditev čim več ljudi. Oklevanje, ali priti ali ne, naj razblinijo odgovori Eve Škofič Maurer, ki smo jo prosili za kratek intervju.

Pogovor z Evo Škofič Maurer, ambasadorko in svetovalko Društva Rdeči noski

Rdeče noske skoraj vsi poznamo, pa vseeno – kdo so Rdeči noski?

V humanitarnem društvu Rdeči noski delujejo umetniki, ki s pomočjo prijaznega humorja in igrive ustvarjalnosti opogumljajo in bodrijo ter tako izboljšujejo čustveno počutje otrok v bolnišnicah.

Poslanstvo društva Rdeči noski je prinašati radost, veselje, pogum tja, kjer je to življenjskega pomena.

Letos bo prireditev štirinajstič, to pomeni že kar lepo število let sodelovanja, kajne?  Vam je kateri od tekov še posebej ostal v spominu?

Ne spominjam se točno, kako je prišlo do te čudovite združitve, sem pa hvaležna za prijateljstvo, ki traja že več kot deset let.
Sama sem bila na tak ali drugačen način prisotna skoraj na vseh tekih. Eden lepših je bil tek in pohod po sveže zapadlem snegu. Kadar sem na teku klovnesa, je najbolj prijetno deliti in sprejemati objeme, ko tekači in pohodniki prihajajo skozi cilj.


Za konec pa je prav, da tudi vi povabite tekače in pohodnike na prireditev.  Kaj bi jim zaklicali?

Če je tek pol zdravja in smeh pol zdravja – je najbolje ti dve polovici združiti na teku Božičkov!

Toplo torej vabimo tekače, na 6- ali 12-kilometrsko progo, in tudi  pohodnike, da pridejo sami ali v dvoje, z otroki, kužki in ostalimi spremljevalci ter prehodijo 2-kilometrsko pot. Ob prijavi plačajo prispevek (za posameznike 7 €, za skupine ali družine 5 € na osebo), ki bo v celoti namenjen Rdečim noskom.

Z veseljem tudi poudarimo, da smo letos združili moči s podjetjem  Lidl Slovenija, ki je naš generalni partner dogodka. Prijazno bodo donacijo, zbrano s strani tekačev in pohodnikov, še povečali s prispevkov 1 evro za vsakega prijavljenega udeleženca.

Dodatno bo Zavod Pod strehco iz Lidlovih sestavin pripravil brezplačen obrok za vse tekače in pohodnike. Pekli bodo tudi palačinke, ves izkupiček od njihove prodaje pa bo šel v roke prijaznim palačinkopekom Zavoda pod strehco.

Za zabavno miganje bodo pred tekom z ogrevanjem poskrbeli klovni zdravniki in Zdravko Lidl.

Vabljeni 14. decembra ob 18. uri v ljubljanski park Tivoli!

Migajte z nami za dober namen!